Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koningsdag Sittard

27/04/2016, 10:30 - 17:00

Hoogtepunt van het Oranjecomité is de jaarlijkse viering van Koningsdag.

De dag ervoor is het comité aanwezig bij de lintjesregen; de jaarlijkse uitreiking van de koninklijke onderscheidingen aan medeburgers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

De uitreiking en aansluitende receptie vindt plaatst in de ochtend in de Sittardse stadsschouwburg en is voor iedereen toegankelijk.

Koningsdag zelf begint met een feestelijke muzikale oecumenische dienst in de St. Petruskerk. In het bijzonder zijn hiervoor de (oud)gedecoreerden en hun naaste uitgenodigd maar ook iedereen die zich bij koningsdag betrokken voelt.

Na de aansluitende feestelijke stoet naar het Mariapark aan de Oude Markt wordt de nationale driekleur gehesen en het Wilhelmus gezongen, waarna de Burgemeester van Sittard-Geleen en de voorzitter van het Oranjecomité de aanwezigen toespreekt.

Daarna vindt in het Mariapark de ontvangst van de gedecoreerden van dit jaar en voorgaande jaren plaats onder het genot van de traditionele oranjebitter.

Vanaf 12.00 uur vindt op de Oude Markt, het Kloosterplein en de Paardestraat een grote kunstmarkt plaats die jaarlijks door vele belangstellenden wordt bezocht.
De kunstmarkt wordt opgeluisterd door vele muzikale optredens op diverse plaatsen en rondtrekkende muzikanten.

Op de Markt zijn er optredens van sportverenigingen en dansgroepen met ook daarbij muziek. Op de ochtend van koningsdag start om 10.00 uur in de Putstraat, de grote kindervrijmarkt en sjachermarkt.

Ook in de wijken Kemperkoul/Vrangendael en op het schoolplein van Overhoven zijn er diverse feestelijkheden.

De dag wordt besloten met het grote traditionele vuurwerk dat om 21.00 uur plaatsvindt in het Burgemeester Daemenpark in Geleen.

De feestelijkheden op Koningsdag wordt mede mogelijk gemaakt door de inbreng van de buurtverenigingen PPP en Paardestraat, stadschutterij St Rosa, de harmonie St Jozef en de Philharmonie, het sittards mannenkoor Si-tard, de RK parochie binnenstad , de protestantse gemeente Sittard, de culturele vereniging de Mander ( die voor de versiering zorgen), de gymnastiekvereniging Swentibold en de Stichtingbeheer Mariapark.
http://oranjecomitesittard.nl/koningsdag

Gegevens

Datum:
27/04/2016
Tijd:
10:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://oranjecomitesittard.nl/koningsdag

Locatie

Sittard, oude markt
oude markt
Sittard, Nederland
+ Google Maps